Huaweis nya lyxtelefon har fått mycket beröm och nu kommer den till svenska butiker.

Den 5 november är det premiär för Huawei Mate 20 Pro på den svenska marknaden. Företagets nya flaggskeppstelefon har en åttakärnig Kirin 980-processor som är den snabbaste i en Androidtelefon för ögonblicket. Till det sex gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagring.

6,3-tumsskärmen är av Amoled-typ med upplösningen 3 120 x 1 440 och skyddad med Gorillaglas. På baksidan finns tre kameralinser – en huvudkamera på 40 megapixel, en ultravidvinkelkamera på 20 megapixel och en teleobjektivkamera på åtta megapixel med fem gånger optisk zoom. Framsideskameran är på hela 24 megapixel.

Huawei Mate 20 Pro stöder 3D-ansiktsigenkänning och är också utrustad med en fingeravtrycksensor integrerad i skärmen. Ett batteri på hela 4 200 milliamperetimmar ska garantera lång användning och enheten har dessutom snabbladdning och stöd för trådlös laddning. Dessutom finns omvänd trådlös laddning som gör det möjligt för användaren att använda telefonen som en powerbank till andra enheter som stöder trådlös QI-laddning.

Det finns en del roliga funktioner som använder artificiell intelligens, framför allt för kamerorna. Operativsystemet är det senaste, Android 9.0 Pie.

– Det är fantastiskt att vår nya mobiltelefon har fått ett sådant positivt mottagande. Nya Huawei Mate 20 Pro, vårt nya flaggskepp, har marknadens mest kraftfulla och sofistikerade processorteknik. Den höjer nu nivån för hur smartphones kommer bli bedömda framöver. Jag är övertygad om att alla som får möjlighet att köpa och använda den kommer att uppskatta kapaciteten, säger Sofia Björnerfors, PR-ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Huawei Mate 20 Pro finns i butik från den 5 november i färgerna svart, blå och en tonad variant som man kallar skymning. Vi börjar kanske vänja oss vid extremt höga priser för smarta telefoner – den här kostar ganska jämnt tiotusen kronor.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här