Toughbook FZ-T1 från Panasonic är en robust femtumsenhet med många funktioner för mobilt arbete.

Panasonic har presenterat nya Toughbook FZ-T1 som en tålig helhetslösning på fem tum för mobila medarbetare. Skärmen är utrustad med en skyddsfilm som gör att enheten kan användas i regn, med eller utan handskar, samt med en penna.

Toughbook FZ-T1 lanseras i två olika versioner, en med endast Wi-Fi och en med Wi-Fi och 4G-funktioner för röst- och data. På insidan gömmer sig en fyrkärnig Qualcomm Snapdragon-processor, två gigabyte arbetsminne och 16 gigabyte lagring och det hela drivs av Android 8.1.

Klarar militärstandard

Enheten väger knappt 240 gram, men uppfyller ändå militärstandarden 810G, är damm- och vattenavvisande, klarar av ett fall på upp till 1,5 meter och kan användas i temperaturer från -10 till +50 grader celsius. Batteritiden uppges till tolv timmar med möjlighet till batteribyte under pågående drift.

enheten är utrustad med ljudreduceringsteknik för att kunna användas även i bullriga arbetsmiljöer

Det finns en inbyggd streckkodsläsare med två knappar för både vänster- och högerhänta användare. Enheten är även utrustad med ljudreduceringsteknik för att kunna användas även i bullriga arbetsmiljöer. FZ-T1 kan kombineras med en mängd olika tillbehör, som till exempel streckkodspistoler, dockningslösningar, laddare, bälten, batterier, pennor och skärmskydd.

Rejäl prislapp

På säkerhetssidan är enheten är utrustad med Panasonics COMPASS-funktion (Complete Android Security and Services) 2.0 och Google Mobile Services (GMS) – en samling av Google-applikationer och API.

Panasonic Toughbook FZ-T1 med Wi-Fi kommer att finnas tillgänglig från augusti 2018. Prislappen landar på cirka 13 300 kronor exklusive moms, medan versionen med 4G-funktioner kommer i september 2018 och kostar lite över 14 000 kronor exklusive moms.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här