Tobii Pro Sprint är ett nytt verktyg som hjälper formgivare och utvecklare att studera användarbeteende.

Tobii, det svenska företaget som blivit ledande inom ögonspårning, har lanserat Tobii Pro Sprint. Det handlar om ett nytt webbaserat verktyg som gör användningstestning av digitala produkter snabbare och enklare. Detta eyetracking-verktyg är enligt företaget det första i sitt slag. Tobii uppger att det ger UX-designers och utvecklare som arbetar i ett högt tempo i lättrörliga miljöer omedelbara och unika insikter om användarbeteende.

– Med eyetracking slipper man gissa vad som ligger bakom en användares beteende. Med Tobii Pro Sprint gör vi eyetracking mer tillgängligt och enklare att använda i samarbetsintensiva designprocesser. Detta så att team snabbt och enkelt kan få feedback och insikter från användningstester, säger Tom Englund, affärsområdeschef för Tobii Pro.

 

 

Föregående artikelTips: Så blir du produktiv med en ultraportabel 2-i-1-dator i skolan och på jobbet
Nästa artikelProgramtips: Wincompose 0.8.2
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här