Microsoft tar ytterligare ett steg mot öppen källkod när man släpper över 60 000 patent till medlemmarna i Open Invention Network.

Microsoft har meddelat att företaget går med i Open Invention Network. OIN är en patentgrupp för öppen källkod som är utformad för att skydda Linux från patenträtt. Detta betyder att Microsofts över 60 000 patent blir öppna och tillgängliga för OIN-medlemmar.

Beslutet innebär att Microsoft närmar sig öppen källkodssamfundet ännu mer, efter ett förflutet av stridigheter.

Det finns några undantag från vad Microsoft gör tillgängligt, främst handlar det om Windowskod. Men det hela borde innebära ett slut på patenttvister och licensavgifter för Android.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här