Tre anser att Post- och Telestyrelsens (PTS) beslut om auktionsförfarande för 700-megahertzbandet är konkurrenshämmande och felaktigt.

Mobiloperatören Tre överklagar PTS beslut om auktionsförfarande för 700-megahertzbandet till förvaltningsrätten i Stockholm. Tre anser att beslutet strider mot flera EU-direktiv, regeringens instruktion för PTS, samt myndighetens egna föreskrifter om att agera konkurrensfrämjande.

Beslutet riskerar att stänga ute Tre från den framtida 5G-marknaden med allvarliga konsekvenser för svenska mobilkunder och för Sverige som ledande IT- och telekomnation, anser företaget.

 

 

Föregående artikelProgramtips: Quickset DNS 1.21
Nästa artikelGammal dator – nya komponenter?
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här