En ny traditionell NAS-enhet och en för rackmontering, båda avsedda för företagsanvändning, har presenterats av Synology.

Diskstation DS1819+ och Rackstation RS1619+ är två nya företagsprodukter från Synology.

Diskstation DS1819+

– DS1819+ är en åttaplatsers NAS-enhet med skalbar formgivning, där såväl prestandan som kapaciteten kan växa i takt med företaget.

– Enheten levererar en sekventiell läshastighet som är mer än 57 procent högre än sin föregångare. Om mer än en filserver eller backupdestination behövs har den således gott om kraft och ett brett utbud av applikationer som öppnar upp för en massa andra användningsområden, berättar Kevin Meng, produktchef på Synology.

NAS-enheten är utrustad med en fyrkärnig Intel Atom C3538-processor på 2,1 gigahertz och fyra gigabyte minne, vilket kan uppgraderas till 32 gigabyte. Lagringskapaciteten är upp till 96 terabyte (8 x 12) internt och upp till 216 terabyte samlad kapacitet med två stycken DX517-utökningsmoduler. Sekventiell läs- och skrivhastigheter på upp till 2 045 respektive 656 megabyte per sekund utlovas.

Enheten är utrustad med en fyrkärnig Intel Atom C3538-processor på 2,1 gigahertz och fyra gigabyte minne, vilket kan uppgraderas till 32 gigabyte. Lagringskapaciteten är upp till 96 terabyte (8 x 12) internt. Detta kan utökas upp till 216 terabyte samlad kapacitet med två stycken DX517-utökningsmoduler. Sekventiell läs- och skrivhastigheter på upp till 2 045 respektive 656 megabyte per sekund utlovas.

Dessutom finns fyra Gigabit Ethernet-portar med stöd för länkaggregering, fyra USB 3.0, två eSATA och en PCIe-utökningsport. Den senare som kan användas för antingen ett M.2 SSD-adapterkort eller ett tiogigabitsnätverkskort.

Priset är 10 500 kronor exklusive moms.

Rackstation RS1619+

Synology Rackstation RS1619+

Företagets andra nya produkt är Rackstation RS1619+. Detta är en fyraplatsers NAS-enhet i 1U-format för rackmontering och avsedd för medelstora företag med dataintensiva arbetsflöden.

– Med en lång rad applikationer för samarbete är RS1619+ ett idealiskt val för små och medelstora företag som vill öka effektiviteten av samarbetet mellan kollegor och arbetsgrupper, säger Michael Wang, produktchef på Synology.

– RS1619+ är en flexibel lösning som inte tar mycket plats, men som fortfarande kan utökas när behovet uppstår – vare sig det handlar om extra lagringskapacitet, mer minne, snabbt SSD-cache eller nätverkskort med hög prestanda.

Enheten är utrustad med en fyrkärnig Intel Xeon D-1527-processor på 2,2 gigahertz och åtta gigabyte minne, vilket kan uppgraderas till 64 gigabyte. Lagringskapaciteten är upp till 56 terabyte (4 x 14) internt. Utökning upp till 224 terabyte samlad kapacitet är möjlig med en RX1217/RS1217RP -utökningsmodul. Sekventiell läshastighet uppges till 1 523 megabyte per sekund.

Prestanda kan förbättras med hjälp av en SSD-cache som utnyttjar två inbyggda M.2 2280 SSD-portar där NVMe/SATA SSD:er kan installeras. Dessutom finns fyra Gigabit Ethernet-portar, två USB 3.0, en PCIe x8-port för tiogigabitsnätverkskort och en utökningsport.

Priset är 1 809 euro exklusive moms. Enheten finns ännu inte att köpa i Sverige, men runt 20 000 kronor borde den landa på.

Diskstation Manager

Båda produkterna använder Diskstation Manager, Synologys egna operativsystem, som har ett brett urval av applikationer för att öka datasäkerheten och arbetseffektiviteten.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här