IBM vill bli störst på molnmarknaden genom att lägga under sig Red Hat till en kostnad av 300 miljarder kronor.

IBM och Red Hat, världens ledande leverantör av öppen källkods-mjukvara och mest kända för Linux, har tillkännagivit att företagen har nått en slutgiltig överenskommelse. Enligt denna kommer IBM att förvärva alla utgivna och utestående gemensamma aktier i Red Hat. Priset är 190 dollar per aktie i kontanter, vilket motsvarar ett totalt företagsvärde på cirka 34 miljarder dollar. På svenska över 300 miljarder kronor.

– Förvärvet kommer att förändra allt på molnmarknaden, säger Ginni Rometty, IBM:s ordförande, VD och koncernchef. IBM kommer att bli världens nummer ett när det gäller hybridmoln, och kommer att kunna erbjuda företag den enda öppna molnlösningen som låser upp det fulla värdet av molnet för deras verksamheter.

Affären väntas avslutas under början av 2019.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här