Första satsningen på moderkort från tillverkaren NZXT får i alla fall poäng på utseendet.

Amerikanska NZXT tillverkar mest kylare, datorlådor och tillbehör, men vågar sig nu även in på marknaden för  moderkort med ett minst sagt originellt kort. N7 Z370 är snyggt och annorlunda formgivet, med en stålplåt som täcker nästan hela kretskortet, en plåt som kan fås i ett antal olika färger.

Moderkortet, som är avsett för åttonde generationens Intel Core-processorer, har fyra minnesplatser för upp till 64 gigabyte DDR4, fyra SATA-anslutningar av snabbaste modell, två m.2-platser fem PCI Express (två x16, två x4 och en x1). På bakpanelen finns fem USB 2.0-uttag och fyra USB 3.1, vilket kompletteras av sex USB 2.0 och fyra USB 3.1 internt på kortet.

Några av NZXT:s olika funktioner är inbyggda, inklusive CAM-stöd för RGB-belysning och fläktar. Hue+ digital RGB-ljusstyrning GRID+ V3-fläktkontroll. N7 Z370 har även en anpassningsbar ljudreduceringsfunktion som syftar till att optimera kyl- och ljudbalansen.

Kortet kommer till Sverige någon gång under andra kvartalet och något pris uppges inte, men baserat på amerikanska priser bör det landa på runt 3 000 kronor.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här