Logitech lanserar sitt första spelhögtalarsystem och tangentbord med Lightsync, en teknik som synkroniserar ljud och ljus med spelupplevelsen.

Spelhögtalarsystemet G560 och det mekaniska tangentbordet G513 är två nya produkter tänkta att komplettera spelmusen G502. Högtalarsystemet har en inbyggd teknik kallad Lightsync, som synkroniserar både ljud och ljus för att matcha spelupplevelsen. Animationseffekterna kan anpassas med över 16,8 miljoner färger till fyra belysningszoner.

Högtalarna har en uteffekt på 240 watt (peak) eller 120 watt (RMS) och är utrustade för 3D-ljud med DTS:X Ultra 1.0. Anslutningsmöjligheterna inkluderar USB, 3,5-millimetersuttag och Bluetooth, vilket kombinerat med den inbyggda Logitech Easy-Switch-tekniken gör det möjligt att växla mellan fyra olika anslutna enheter.

Även tangentbordet G513 har Lightsync-stöd och inbyggd RGB-belysning, samt är utrustat med Logitechs mekaniska Romer G-brytare i två valbara utföranden. Romer-G Tactile uppges leverera en mjuk respons under användning för spelare som föredrar direkt återkoppling medan Linear-versionen ska ge en smidig tangenttryckning.

Tangentbordet är formgivet i borstad flygplansaluminium och har en integrerad USB-genomföringsport, samt ett extra handledsstöd.

Det är dock dyrt att ligga på topp – Logitech G560 och Logitech G513 kostar 2 600 kronor respektive 1 700 kronor och kommer någon gång i april.

Logitech G560 Lightsync

 

 

Föregående artikelProgramtips: Enigma Virtual Box v8.00
Nästa artikelProgramtips: Acronis Ransomware Protection Free v1.0.1340.0
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här