Nya versioner av Surface Pro, Surface Laptop och Surface studio kommer i oktober, plus lite senare hörlurarna Surface Headphones.

Microsoft har presenterat en rad nya hårdvaror i form av Surface-nyheter på ett stort lanseringsevenemang i New York – Surface Pro 6 och Surface Laptop 2, båda med ett mattsvart färgalternativ, men också Studio 2 och helt nya Surface Headphones.

Surface Pro 6

Plattan Surface Pro 6 ståtar med Intels senaste åttonde generationens processorer, vilket innebär fyrkärniga processorer och 67 procent bättre prestanda jämfört med föregångaren. Den nya enheten har också fått förbättrad intern kylning och har samma 12,3-tums skärm som tidigare med en upplösning på 2 736 x 1 824 bildpunkter.

Grafiken är den inbyggda Intel UHD Graphics 620 och enheten kan fås med åtta eller 16 gigabyte arbetsminne och en SSD upp till en terabyte. Microsoft uppger en batterilivslängd på 13,5 timmars batterilivslängd för enheten, som väger strax under 800 gram. Anslutningarna är USB 3.0, Displayport och en dockningskontakt – av någon anledning fortfarande inte någon USB C.

Surface Pro 6 kostar från 900 dollar med en Core i5 och den kommer att släppas den 16 oktober.

Surface Laptop 2

Bland andra Surface-nyheter finns den bärbara datorn Surface Laptop 2, som enligt Microsoft kommer att vara hela 85 procent snabbare än den första versionen, än en gång tack vare Intels åttondegenerationsprocessorer. Den har också den tunnaste LCD-skärmen någonsin på en bärbar dator.

Utseendemässigt ser den ut som den första Surface Laptop, så ingen USB-C-port här heller. Skärmen är fortfarande 13,5 tum stor, men har nu 1500:1 i kontrastförhållande och Microsoft uppger 14,5 timmars batterilivslängd.

Också denna modell ska börja säljas den 16 oktober, till priser från 1 000 dollar.

Surface Studio 2

Även allt i ett-datorn Surface Studio 2 ser ut ungefär som sina föregångare, men är enligt Microsoft betydligt snabbare. Den uppdaterade skärmen har 38 procent mer ljusstyrka och 22 procent mer kontrast, samt dessutom stöd för färgutrymmet DCI-P3. För grafiken står kretsar baserade på Nvidias Pascal-arkitektur. Lagringen har bytts från hybriddisk till ren SSD och kan fås upp till två terabyte.

Priset har också sprungit iväg och börjar på 3 500 dollar.

Surface Headphones

En nyhet i Microsofts sortiment är hörlurarna Surface Headphones. Det handlar om Bluetooth-lurar med justerbar brusreducering i 13 nivåer och inbyggt stöd för Cortana. Högtalarna är på 40 millimeter och det finns fyra strålformande mikrofoner plus fyra aktiva brusreducerande mikrofoner.

Lurarna kommer att kosta 350 dollar när de släpps senare i år.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här