Fråga

När jag kopierar tabellen med månadens signerade betalningar från banken finns de i en tabell. Jag kunde kopiera den exakt som den såg ut i gamla Office Word-versioner, men inte i den nya Word 2010.

När jag klistrar in, kopieras endast siffrorna i ordningen som fanns i tabellen. Men ingen tabell, inga linjer. Hur kan jag kopiera som innan?

Costa

Svar

Word 2010 är inte särskilt nytt och jag har tyvärr inte tillgång till något exemplar att testa med. Men det fungerar i senare versioner och borde därför göra det i denna också.

Du måste vara säker på att få med hela tabellen. Kopiera gärna någon rad innan och efter också. Du kan också prova att använda de olika inklistringsalternativ som finns för att bevara källformatet. Se denna beskrivning från Microsoft.

 

 

2 KOMMENTARER

  1. Först är det förstås viktigt att den ursprungliga datan verkligen är en (semantisk) tabell, t.ex. en tabell i ett HTML-dokument, och att du använder en webbläsare som bevarar den informationen i urklipp. Jag kommer att utgå från att så är fallet i fortsättningen av den här kommentaren.

    Sedan, när du klistrar in i Microsoft Word 2010, måste du se till att klistra in på ”rätt sätt”. T.ex., efter att du tryckt Ctrl+V kan du trycka på Ctrl följt av B eller M för att klistra in genom att ”bevara källformatering” respektive ”koppla formatering”. Om du i stället väljer T, som står för ”Bevara endast text”, kommer bara ren text att klistras in, och inte något riktigt tabellobjekt. Observera att det senare alternativet (T, ”bevara endast text”) kan vara det förvalda standardalternativet, i vilket fall du explicit måste trycka på Ctrl och välja B eller M (eller använda den lilla ”etiketten” som syns på skärmen).

    Men: Även om du klistrar in tabellen på ”rätt sätt”, så kan det hända att den visas utan någon speciell formatering som indikerar celler (t.ex. med kantlinjer eller speciella cellfärger). För att lägga till sådan formatering, klicka på fliken Design i menyfliksområdet (under den gula rubriken ”Tabellverktyg”, förmodligen längst till höger). Klicka sedan på ett av alternativen i gruppen Tabellformat, och vips kommer tabellen att formateras åt dig.

  2. Ett litet förtydligande: När jag skriver ”tryck på Ctrl, följt av B”, menar jag att du skall trycka – och sedan släppa – Ctrl, och först därefter trycka på – och släppa – B. När du trycker på Ctrl kommer verktygsfältet ”Inklistringsalternativ” upp på skärmen, och när du därefter trycker på B väljer du ”bevara källformatering” i detta verktygsfält.

    (Om du i stället trycker på Ctrl+B (d.v.s. Ctrl ned, B ned, B upp, Ctrl upp) kommer du att påbörja en sökning om du kör svenska Word eller toggla fetstilt text om du kör engelska Word!)

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här