HD Voice+

Den nya tekniken HD Voice+ ska enligt Telenor ge hifi-kvalitet på röstsamtal och uppspelning av musik – men bara på ett fåtal Sony-telefoner.

Telenors kunder har fått tillgång till HD Voice+, som bygger på en teknik som heter Enhanced Voice Services (EVS). Den möjliggör att ljudet i ett samtal sänds med en högre bitrate än tidigare, vilket resulterar i högre kvalitet på röstsamtal och uppspelning av musik. HD Voice+ kommer även att möjliggöra bättre förutsättningar för liverapportering i TV och radio, ge skarpare röstljud i 112-samtal och ge bättre säkerhet vid röstidentifiering.

Lanseringen sker i samarbete med Sonys Xperia-telefoner och följande mobiltelefoner från Sony är i dagsläget kompatibla med HD Voice+: Xperia XZ2, XZ2 Compact, XZ1, XZ1 Compact och XZ Premium.

– Vi är stolta över att lansera framtidens mobilsamtal. Vi gör kontinuerligt stora investeringar för att bygga ut mobiltäckning, stärka kapacitet och förbättra kvalitén i vårt mobilnät och det här är nästa steg. Jag är övertygad om att våra kunder kommer uppskatta HD Voice+ när man upplever den stora kvalitetsskillnaden vid samtal och det krispiga musikljudet från konserter, säger Magnus Österholm, nätexpert på Telenor.

 

 

Föregående artikelProgramtips: SepPDF 3.08
Nästa artikelProgramtips: Fontviewok 4.77
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här