Utmarkelse rek webb 1
DMZ Rekommenderar

Fitbit Versa är en smart klocka för alla i farten som vill få bättre insikt om sin dagliga aktivitet till ett bra pris.

Fitbit Versa är en klocka som ska fokusera på kvinnor genom att, förutom alla övriga funktioner, tillföra möjlighet för kvinnor att logga sin menscykel och jämföra dessa data med övriga faktorer som sömn, aktivitet och vikt för att eventuellt hitta några korrelationer.

Klockan har ett mycket bekvämt lila armband och en rosaguldfärgad klockdel vars LCD-baserade pekskärm mäter 24 x 24 millimeter. Klockan är lätt men känns gedigen och är vattentät ner till 50 meters  djup. Den mäter sju olika träningsformer automatiskt, bland annat simning, gång och löpning. Däremot saknar den sensor för att mäta höjdskillnad.

Du kan sedan använda Fitbits app för att sammanställa dessa data

Förutom den automatiska, fortlöpande mätningen kan vi konfigurera modellen för flera olika träningsformer och utifrån detta få ut riktigt bra statistik för bland annat totaltid, medeltid, puls, kaloriförbrukning med mera. Du kan sedan använda Fitbits app för att sammanställa dessa data och ser hur du (förhoppningsvis) förbättrar dig. Bland de olika mätområdena är vi mest imponerade av exaktheten i pulsmätaren, som bara skilde sig upp till två slag från en professionell mätare.

Klockan ansluts till valfri mobiltelefon via Bluetooth. Dock skiljer det mellan Android och IOS, där vi med den förstnämnda kan svara på meddelanden via klockan, vilket inte går med Apples motsvarighet. Då klockan saknar mikrofon och högtalare kan den inte styra Google Now eller Siri. Det går däremot att ansluta hörlurar via Bluetooth; dessvärre är det inte så många musiktjänster som stöds av Fitbit, utan vi får hålla till godo med Deezer och Pandora.

Klockan är alltså nätt, men den har ändå ett batteri som räcker i över fyra dagar, vilket är smått otroligt jämfört med många andra tillverkare. Kort och gott är Versa en riktigt bra klocka för dig som vill ha bättre koll på din träning och hälsa, och den tillför även mervärde för kvinnor via sina funktioner. Därför får Fitbit Versa utmärkelsen  Datormagazin rekommenderar.

Av Patrik Wahlqvist

 

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i de flesta butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Test: Fitbit Versa
5 / 6 Betyg
För
Liten och lätt, bra skärm, mycket bra batteritid, bra pulsmätare, vattentät, mycket bra pris.
Emot
Mäter inte höjdskillnader. Varken integrerad högtalare eller mikrofon.
Rekommenderas till
Ett klockrent val för dem som vill ha en nätt klocka för att få bättre insikt om sin dagliga aktivitet.

Tillverkare: Fitbit, www.fitbit.com

Pris: 1 299 kr inkl. moms, 1 039 kr exkl. moms

Annons: Se aktuellt pris hos Netonnet

Mätområden: Pulsmätare, gyroskop, accelerometer, SpO2

Vattentät: 50 meter

Kommunikation: NFC, BT, Wi-Fi

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här