Utmarkelse rek webb 1
DMZ Rekommenderar

Du får med Gigabyte Aorus P850W 80+ Gold Modular ett effektivt, tyst och helt modulärt nätaggregat med bra konstruktionskvalitet. Det är kraftfullt och lär klara många år av användning.

Namnet Aorus har under senare år blivit synonymt med högpresterande datorkomponenter från Gigabyte. Nu har företaget tagit ytterligare ett steg mot ett komplett ekosystem. Nätaggregatet Gigabyte Aorus P850W 80+ Gold Modular mäter 160 x 86 x 150 millimeter, är fullt modulärt och har sex anslutningar för 6+2 PCIE-portar samt dubbla 4+4 CPU-anslutningar. Dessa kompletteras med en traditionsenlig 24-pinnars ATX och tre anslutningar för tillbehör. Ett plus är att Gigabyte skickar med kablar av olika längd samt att de är mycket mjuka, vilket underlättar installation.

Det ska också noteras att Gigabyte har valt att inkludera en kondensator på de mer krävande anslutningarna för optimal strömkvalitet. Samtliga är tillverkade i Japan och även aggregatet i sig håller hög konstruktionskvalitet. På ovansidan hittar vi en 135-millimeters fläkt som är kullagrad. Hastighet styrs av belastningen och fläkten är helt avstängd när systemet ligger under en belastning på 20 procent. När vi belastade tungt var fläkten påfallande tyst.

Nätaggregatet har skydd mot allt från oren ström och spänningsvariationer till temper och kortslutningar. Tillsammans ligger detta till grund för en imponerade garanti på tio år.

Gigabyte Aorus P850W 80+ Gold Modular fick driva en andra generationens Threadripper 2990WX, dubbla 1080 TI-kort i SLI och ett par M.2- samt mekaniska lagringenheter. Detta under full belastning. Då var hela systemet stabilt.

Aggregatet hade kunnat få högre betyg om det även haft en form av självtestknapp. Det hade också varit trevligt med någon form av programlösning för att övervaka enheten i realtid. Dessutom är priset okänt i skrivande stund.

Av Patrik Wahlqvist

 

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i de flesta butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Test: Gigabyte Aorus P850W 80+ Gold Modular
5 / 6 Betyg
För
Bra konstruktionskvalitet, tilltalande design, fullt modulärt, effektiv och tyst fläkt, bra kablar.
Emot
Saknar självtest och programbaserad övervakning.
Rekommenderas till
Förvisso är produkten inte prissatt ännu, men vi rekommenderar den ändå till dem som söker ett pålitligt och kraftfullt aggregat för många års användning.

Tillverkare: Gigabyte, www.gigabyte.com

Cirkapris: Inte prissatt

Mått: 160 x 150 x 86 mm

Kapacitet: 850 W

Fläkt: 135 mm

Kablar: 650 mm 24-pins, 650 + 800 mm P4+P4, 6 st PCIE, 3 st SATA 5

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här