Sennheiser SP220 är en enastående lösning för konferenssamtal och annan röstkommunikation, dessutom kan den användas mobilt.

De dedikerade mötes- och konferensrummen har ofta integrerade lösningar för röstkommunikation. Problemet infinner sig när vi improviserar mötesplatser, vilket blir allt vanligare i vår mer mobila vardag. De bärbara lösningarna blir då allt viktigare och en del av vår professionella portfölj.

Ett exempel är hur undertecknad arbetar. Det blir många resor och arbete på distans. Från olika miljöer kan jag behöva delta i konferenssamtal och videosamtal. Detta har jag försökt lösa med mobiltelefonen och olika former av externa högtalare samt mikrofoner, vilket oftast blir klumpigt.

Det är här som Sennheiser SP220 kommer in i bilden. Detta paket består av två högtalare med integrerade mikrofoner som har ekoreduktion. De båda kan användas var för sig eller tillsammans för att täcka en större yta.

Vardera enheten mäter 110 x 30 millimeter och väger 210 gram. De har även integrerade batterier som ger oss dryga 19 timmars samtalstid. Enheterna har en svart bottendel med en integrerad sladdvinda med kabel. Kabeln används för att ansluta enheten till en dator eller mobiltelefon samt för att sammankoppla de båda enheterna. På ovansidan utmynnar en rundstrålande högtalare som skickar ljud både runt om och uppåt. Där finns även touchreglage för samtal och volym.

När enheterna ansluts är installationen i det närmaste omedelbar. De båda enheterna kalibrerar sig automatiskt.

Både högtalarnas och mikrofonernas ljudkvalitet är extremt bra. Du får full duplex och det är fritt från rundgång. Likaså är ljudbilden tydlig. Då den integrerade equalizern är optimerad för musik fungerar lösningen även utmärkt för underhållning på resan. Och apropå resa följer det även med en smidig bärväska.

Av Patrik Wahlqvist

 

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i de flesta butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Test: Sennheiser SP220
5 / 6 Betyg
För
Mycket smidig hantering, enastående ljudkvalitet, bra batteritid, enkel anslutning.
Emot
Relativt dyra. Hade varit trevligt att kunna bygga ut trådlöst.
Rekommenderas till
Ett bra hjälpmedel för dem som ofta arbetar från olika platser och behöver delta i gruppkonversationer.

Tillverkare: Sennheiser, www.sennheiser.com

Cirkapris: 5 695 kr  inkl. moms, 4 556 kr exkl. moms

Samtalstid: 19 timmar

Laddtid: 2 tim 30 min

Frekvensrespons: 150-15 000 Hz


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här