Fråga

Funktionsuppdatering för Windows 10, version 1803 – denna uppdatering ger felmeddelande 0x800700d8. Vad göra? Jag har provat det mesta.

Kjell Åke Nilsson

Svar

Som vanligt är det mycket svårt att svara på varför Windows Update ibland inte fungerar som det ska. Orsaken till krångel är oftast att alla hårdvarukonfigurationer är olika och att Microsoft därför inte kan gardera mot allt som kan hända vid en uppdatering.

Jag rekommenderar mitt vanliga tips, som nästan alltid löser problemen – en reparationsinstallation. Det går utmärkt att göra en sådan med hela systemet intakt.

Ladda ned verktyget du hittar här: https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10. Kör det och välj att skapa installationsmedia för en annan dator. Skapa detta på ett USB-flashminne.

Kör sedan programmet direkt från USB-minnet inifrån Windows 10. Starta alltså inte datorn från minnet, utan kör setup.exe från Utforskaren. Ominstallationen tar någon timme och Windows 10 återskapas med alla installerade program och inställningar orörda – plus alla aktuella uppdateringar på plats.

 

 

2 KOMMENTARER

  1. Hade liknande problem vid tidigare uppdateringar (1709?). Kontaktade till slut Microsoft Support som rekommenderade att tillfälligt avinstallera mitt Norton. Då gick det plötsligt att uppdatera utan problem. Sedan återinstallerade jag Norton. 1803 gick att uppdatera utan problem för mig.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här