Blue Yeti Nano

En ny, mindre version av Yeti-mikrofonen ska göra det enkelt för youtubare och podcastare att spela in och strömma ljud.

Ljudteknikföretaget Blue utökar sin serie av USB-mikrofoner med en ny, kompakt skrivbordsmodell av den större Yeti-mikrofonen kallad Nano. Den nya modellen uppges även den ge ljud i studiokvalitet och passa till inspelning av poddar och för Youtube, men även till Skype- och videosamtal på kontoret.

Yeti Nano har två kondensatormikrofonkapslar som är specialinställda för att göra rösten närvarande och detaljerad. Mikrofonen stöder ett bitdjup på 24 och en samplingsfrekvens på 48 kilohertz, samt flera olika program och styrsystem. Kontrollknappen på mikrofonen kan användas för att växla mellan två olika inspelningsmönster, för en eller flera ljudkällor.

Sherpa laddar även ned nya firmwareuppdateringar direkt till mikrofonen

En ny app, kallad, Blue Sherpa, gör det enkelt att ändra mikrofonens inställningar direkt från datorn. Det går attstänga av och slå på ljudupptagning, finjustera förstärkningen och ändra inspelningsmönster. Sherpa laddar även ned nya firmwareuppdateringar direkt till mikrofonen, så att den hela tiden är uppdaterad.

Nano är utrustad med ett inbyggt metallstativ för smidig justering av mikrofonens vinkel. Dessutom är Yeti Nano kompatibel med Blues egen stötabsorberande upphängning, Radius III, och mikrofonarmen Compass.

Yeti-Yeti_Nano
Yeti intill sitt nya syskon, Yeti Nano.

Yeti Nano finns i fyra färger, grå, klarblå, mineralröd och guld, och kan köpas från slutet av augusti på Teknikmagasinet och Komplett till det rekommenderade cirkapriset 1 200 kronor. Till en början är det endast den grå modellen som kommer till Sverige, men övriga lanseras ”inom kort”, enligt tillverkaren.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här