Asus lanserar nu en uppdaterad modell av Zenbook 14 som ursprungligen släpptes 2018. En ny styrplatta och snabbare grafikkort finns bland nyheterna.

Den nya modellen av Zenbook 14 har fått modellnumret Ux434 och lanseras nu i Sverige. Hårdvaran har fått sig en översyn, bland annat med ett nytt grafikkort i form av Nvidias Geforce Mx250 och en uppgraderad styrplatta med inbyggd pekskärm kallad Screenpad 2.0.

ScreenPad 2.0 är en 5,65 tum stor pekskärm. Den inkluderar en samling av applikationer från Asus som ska vara produktivitetshöjande, bland annat något Asus kallar Quick key som gör det möjligt att automatisera en serie knapptryck för att öka produktiviteten: Quick Key tillåter ett enkelt tryck att automatisera en sekvens av knapptryck och ett mjukvarubaserat numeriskt tangentbord. Utvecklare kan också använda Asus API för att optimera deras mjukvara och erfarenhet av ScreenPad 2.0. Hårdvaran är nu mer energieffektiv än sin föregångare och ska ge upp till 2,5 gånger bättre batteritid jämfört med föregående modell.

Asus levererar också något de kallar Asus pure, som i praktiken är en installation av Windows 10 som är helt utan tredjepartsapplikationer och testversioner som annars kan bidra till både irritation och instabilitet i operativsystemet. Asus har på den uppgraderade Zenbook 14 satt en rekommenderad prislapp på 14999 kronor inklusive moms.

Föregående artikelElite Atlas Aero PC wireless headset – trådlösa PC-lurar från Turtle Beach
Nästa artikelEndast trådlöst
Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här