Microsofts ersättare för webbläsaren Edge heter som bekant… Edge. Nu baseras den dock inte längre på Microsofts interna kod utan på webbläsaren Chromium. Nu har det släppts versioner av denna nya webbläsare för Windows 7 och Windows 8.

Microsoft tycks vara inställda på att plocka åt sig marknadsandelar för sin nya version av webbläsaren Edge. Numera baseras Edge på kodbasen från en annan webbläsare, Chromium, som i sin tur baseras på kodbasen från Googles webbläsare Chrome. Sedan tidigare har Microsoft släppt versioner av Edge för både Windows 10 och Macos, och nu är det alltså dags för Windows 7 och sorgebarnet Windows 8 att få sig en dos av medicinen.

I ett uttalande säger Microsoft att Edge på Windows 7 och Windows 8 kommer få samma uppsättning funktioner och egenskaper som Edge på Windows 10, däribland ett Internet Explorer-läge. Det senare kommer endast göras tillgängligt för företagskunder. Stöd för ett mörkt gränssnitt, så kallat dark mode, saknas dock i versionen för Windows 7 och Windows 8.

Edge för de två äldre Windows-versionerna har ännu inte släppts i en skarp version utan det är betaversioner som distribueras via Microsoft Edge insider-webbsajt.

Föregående artikelCray levererar gigantisk lagringslösning
Nästa artikelNy version av Raspberry pi
Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här