Fråga

Jag kör Windows 10 i min stationära dator och använder två bildskärmar. Mitt problem är att varje gång någon, eller jag själv, loggar in från någon annan dator med hjälp av ”Anslutning till fjärrskrivbord” byter alla skrivbordsikoner och öppna fönster position.

Jag antar att det beror på att bildskärmen på den kontrollerande datorn har en annan storlek och placeringen på skärmen anpassas till detta. Men det är både irriterande och besvärligt att varje gång sitta och ändra tillbaka allting.

Finns det inget sätt att låsa positionerna?

Jeep

Svar

Som du säger beror det oftast på olika skärmstorlekar. En lösning är att använda någon annan mjukvara än Fjärrskrivbord. Exempelvis Teamviewer (www.teamviewer.com/sv) brukar vara betydligt snällare mot skrivbordet.

Vill du fortsätta med Microsofts egen mjukvara har jag ingen lösning på att öppna programfönster flyttar runt. Däremot kan du enkelt återställa ikonernas positioner om du sparat dem i förväg.

Ett sätt göra detta är med det enkla lilla gratisprogrammet Desktop OK, som du kan hämta här: www.softwareok.com/?Download=DesktopOK.

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här