Fråga

Jag har försökt ansluta min gamla bärbara dator till min TV för att strömma Netflix, video och liknande. TV:n är ett par år gammal, den bärbara mycket mer, minst fem år, och kör Windows 7. Jag har köpt en konverter från VGA till HDMI och anslutit allting.

Men även om datorn känner igen TV:n och tillåter mig en dubbelsidig skärm, känner inte TV:n att det finns någon ingång.

Jag är inte säker på hur jag ska gå vidare. Vad kan vara fel?

Berra

Svar

En bärbar dator som är fem år eller lite mer borde ha en HDMI-utgång, så din dator är förmodligen betydligt äldre än så.

Kontrollera först att du valt rätt HDMI-källa (source) på TV:n. Fungerar det ändå inte är det svårt att säga vad felet kan vara. Är konvertern strömförsörjd ordentligt? Det finns väl antagligen någon lysdiod på den. Kanske en brytare för av och på?

Men även om du får igång den är problemet ändå att du inte kommer att få något ljud. Det finns nämligen ingen ljudsignal i VGA. Du måste i så fall krångla med separata ljudkablar, vilket det inte är säkert att TV:n kan hantera, eller köpa en konverter med separat ljudanslutning till HDMI-kontakten. Clas Ohlson har en sådan, artikelnummer 38-4705. Även Kjell & Company har liknande produkter, dock något dyrare.

Om du har trådlöst nätverk i datorn och i hemmet är nog det bästa och enklaste om du kan lämna tillbaka konvertern i butiken och köpa en Google Chromecast i stället.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här