TCL släpper en ny flaggskepps-TV. X925 Pro är en 85-tummare med Mini LED-teknik och 8K-upplösning. Dessutom kikar vi på NXTWEAR G. Skärmglasögon som levererar en 140-tummare på nästippen.

TCL lanserar årets TV-modeller i X-serien, med flaggskepp som exempelvis X925 Pro. X-serien ska representerar ett genombrott för Mini LED-TV-branschen, enligt TCL, som bakar ihop Mini LED med QLED- och 8K-teknik. De nya modellerna är bland annat laddade med Google TV, har 120Hz-panel och inbyggt ljud från Onkyo.

– Mini LED fortsätter att vara högt upp på nordiska tv-konsumenters önskelista. Att nu kunna presentera en riktigt maffig modell med 8K garanterar vi en exceptionell tittarupplevelse, säger Johan Huss, country manager TCL Nordics.

Huss säger även att de ska fungera lika bra för dig som gillar sport, gaming eller romantiska filmer. Vi på Datormagazin uppskattar alla tre genrer, men får återkomma om det stämmer när vi tittat på de nya modellerna. Istället listar vi ett gäng hårda fakta nedan. X925-modellerna släpps för övrig i september och X925 Pro ”närmare årsskiftet”.

Specifikationer X925 X925 Pro
Tillverkare TCL
Storlek 65/75 tum 85 tum
Teknik Mini LED, Quantum Dot Quantum Dot-teknik med OD Zero
HDMI 2.1
Upplösning 8K
HDR Dolby Vision och Atmos Ja
Frekvens 120 Hz
Operativsystem Google TV
Ljud 2.1 (60 W) 5.1.2. Onkyo (25 högtalare, 160 W)
Cirkapris 29 990 kr/39 990 kr Okänt i skrivande stund

 

ANNONS: Se aktuellt pris på TCL:s TV-modeller på Webhallen

NXTWEAR G – skärmglasögon med dubbla OLED-paneler

TCL NXTWEAR G
TCL:s glasögon ger dig storbild i miniformat.

”Upplev smart vision”, skriver TCL i presentationen av sina glasögon NXTWEAR G Wearable Display Glasses.

Brillorna släpptes i bland annat USA i juli och har fått blandade recensioner. Om och när de kommer till Sverige återstår att se. Glasögonen kan anslutas med USB-C till en bärbar dator, en datorplatta eller telefon. Sladden tar även hand om strömförsörjningen vilket innebär att glasögonen inte har något inbyggt batteri och därmed inte behöver laddas.

OLED från Sony

Bilden som levereras via två FHD Micro OLED-paneler från Sony har 1080p-upplösning och emulerar en skärm på 140 tum i 16:9-format. Glasögonen har även stöd för 3D 4K-material. Tillverkaren beskriver dem som en bärbar biograf för filmälskare, en medryckande värld för gamers eller ett privat utrymme hemma, på arbetet eller i kollektivtrafiken.

LÄS OCKSÅ
Test: LG Oled CX65

NXTWEAR G väger cirka 130 gram och TCL uppger att användaren inte behöver ta av sig dem för att kika ner på datorns tangentbord (om man sitter och skriver) eller upp på förbipasserande på bussen eller flygplanet.

Glasögonen kostade cirka 720 dollar vid lanseringen i USA, vilket motsvarar cirka 6 200 kronor. Vi gissar att du får lägga på ett gäng hundralappar om och när de lanseras i Sverige. Om någon svensk återförsäljare redan importerat dem på egen hand får du gärna tipsa oss i kommentarsfältet nedan.

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här