Fråga

Få saker plågar mig lika mycket som när markören sveper över skärmen och råkar aktivera uppfällning av bild i aktivitetsfältet, som hamnar över och i vägen för menyfältet. Kan man verkligen inte stänga av denna automatiska bilduppfällning?

/baff

Svar

Jag antar att du menar de miniatyrer som fälls upp när pekaren hålls över öppna program i aktivitetsfältet? Jag vet faktiskt inte om dessa går att stänga av, men det går att utöka tiden innan de aktiveras. Du kan sätta en hög tid så att du måste hålla pekaren stilla länge för att de ska visas.

Starta Registereditorn och navigera till nyckeln HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advanced. Skapa ett nytt 32-bitarsvärde (DWORD) och namnge det ExtendedUIHoverTime.

Dubbelklicka sedan på det nya värdet och skriv in tiden i millisekunder. Ett värde på exempelvis 30 000 ger dig 30 sekunder innan dessa miniatyrer öppnas.

Du kan välja valfritt värde och alltid återgå till standard genom att sätta det till noll.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här