DMZ Rekommenderar

Här har ni ett riktigt intressant headset för spel, som hörlurar till mobiltelefonen och för samtal i lugnare miljöer.

Asus Rog Delta har en konstruktionskvalitet som ligger i absolut topp. Lägg så till en mjuk och komfortabel huvudbåge som ger ett behagligt grepp runt huvudet. Lösningen för kåporna innebär att de blir lätta att rotera samt att reglera i höjd, och samtidigt är det stabilt.

Två typer av kuddar på köpet

Kåporna är D-formade och Asus skickar med två typer av kuddar: ett hybridalternativ som kombinerar läder och nät, vilket ger högre komfort och bättre ventilation, och ett lite tunnare med mer läder som tar mindre plats och är perfekt när vi reser.

Runt båda kåporna finns RGB-ljus som vi kan matcha med Asus Aura Sync. På den vänstra kåpan finner vi dels en löstagbar mikrofonarm, dels en knapp för att stänga av RGB-ljuset och så ett reglage för att justera volymen.

Laddas enkelt med USB Typ C

Det är även till den vänstra kåpan som sladden ansluts, och här har Asus faktiskt satsat på en Typ C-anslutning. På så sätt blir det enkelt att använda headsetet tillsammans med både datorn, spelkonsoler och mobila enheter.

oavsett ljudvolym hörs hela registret med klara, höga toner och en skön bas

Det intressantaste är dock insidan, där Asus har valt att satsa på fyra stycken Hi Fi-klassificerade DAC:er av modellen ESS 9218. Detta ger oss en otroligt bred ljudbild, där varje nyans framträder kristallklart. Och oavsett ljudvolym hörs hela registret med klara, höga toner och en skön bas. Då Rog Delta även ger en SNR på 127 dB, så får vi en extrem precision i ljudet. Det går att avgöra exakt varifrån varje del kommer oavsett om det handlar om snipers i ett spel eller stråkar från en livekonsert.

Vi avslutar med att konstatera att även mikrofonen håller hög kvalitet. Det enda som vi känner inte är helt perfekt är att den släpper igenom lite för mycket av omgivande ljud. Denna lilla miss till trots får Asus Rog Delta utmärkelsen Datormagazin rekommenderar.

Av Patrik Wahlqvist

Test: Asus Rog Delta
5 / 6 Betyg
För
Otroligt rent ljud över hela registret och oavsett volym, skön passform, Typ C och Typ A, RGB.
Emot
Mikrofonen har en tendens att släppa igenom för mycket omgivande ljud.
Rekommenderas till
Asus Rog Delta är ett riktigt intressant alternativ för både gaming, mobil användning och konversationer.
  • Tillverkare: Asus, www.asus.com
  • Pris: 2 149 kr inkl. moms, 1 719 kr exkl. moms
  • Annons: Se aktuellt pris på Netonnet
  • Anslutning: USB, Typ C
  • Element: 50 mm
  • Frekvensrespons: 20-40 000 Hz
  • Kabellängd Typ C/USB 2: 1,5 m/1 m
Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här