Utmarkelse toppklass webbHercules DJControl Inpulse 300 är en AI-driven mixer för dig som vill lära dig bli en DJ på egen hand. Produkten är väl utförd och närmast beroendeframkallande, så betyget blir därefter.

Vi är nog många som längtar efter att skapa och mixa egen musik. Detta har dock ofta varit förenat med både höga kostnader och stor tidsåtgång. Därför blev vi nyfikna på Hercules DJControl Inpulse 300, och på bara 45 minuter hade undertecknad lärt sig att mixa på egen hand. Det här är en genialisk produkt.

Mixerbordet, som bara är aningen större än en normalstor bärbar dator, har allt som behövs för både nybörjare och mer avancerade användare. Bordet är byggt för två in-källor och en utgång, vilket gör det extremt enkelt att sätta upp. Vi är igång på bara några minuter. Även rena nybörjare kommer igång snabbt, då Hercules erbjuder många videoguider som ingår i köpet.

När vi ska börja använda mixerbordet aktiverar vi Beatmatch, som med hjälp av ljussignaler visar hur vi ska jobba, vilka rattar som ska vridas eller paddar som ska/bör användas. Likaså får vi hjälp med att bedöma tempo, för att se till så att dessa synkar mellan källorna innan vi växlar över. Det hela är briljant utformat och otroligt enkelt att använda.

För att ta det ett steg ytterligare kan vi aktivera Intelligent Music Assistant (IMA), en tjänst som analyserar vilken musik som är populär just nu och baserat på detta ger oss rekommendationer för vad som är smart att spela och hur vi bör växla över till detta.

Vi kan enkelt justera varje del av musiken och även spela in egna beats. Till detta kan vi skapa loopar och testa olika tempon. Skulle det ändå bli riktig panik kan vi använda ett speciellt Energy-läge som optimerar inställningarna för exempelvis lugnare eller mer partyrelaterad musik.

Det var länge sedan vi hade så roligt med en testprodukt, och vem vet, kanske syns vi på sommarens DJ-partyn.

Av Patrik Wahlqvist

 

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Hercules DJControl Inpulse 300
5 / 6 Betyg
För
Liten och behändig, extremt lättanvänd och nästan beroendeframkallande rolig. Otroligt pedagogiskt uppbyggd.
Emot
Kanske aningen plastig, men det spelar mindre roll.
Rekommenderas till
Hercules DJControl Inpulse 300 är en produkt för dem som vill ta sitt musikintresse till nästa nivå.

Tillverkare: Hercules, www.hercules.com

Cirkapris: 1 995 kr inkl. moms, 1 596 kr exkl. moms

Ljudutgångar: 2 RCA + 3,5 mm headset

Controllers: 2 st 150 mm

 

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här