Med Huawei Watch GT får du en snygg och bekväm smartklocka med bra batteritid. Som bäst kommer den till sin rätt vid olika träningspass, för på de andra områdena haltar den en smula.

Huawei Watch GT har ett traditionellt utseende med en rund bildyta på 1,39 tum (Amoled) och stålboett samt läderarmband. Skärmen har en upplösning på 454 x 454 bildpunkter. På höger sida finns två knappar som används för all hantering. Klockan i sig är riktigt snygg, och den lite större skärmen är extremt enkel att avläsa även under hårda träningspass.

vi får riktigt bra funktioner för sömnövervakning och hälsoövervakning, inklusive en av de bättre puls- och GPS-lösningarna

För det är på detta område som vi definitivt tycker att modellen passar bäst. Detta då vi får riktigt bra funktioner för sömnövervakning och hälsoövervakning, inklusive en av de bättre puls- och GPS-lösningarna i denna prisklass. Dessutom är modellen vattenskyddad och klarar av simturer, så länge vi inte dyker för djupt (mer än 50 meter). Här finns även flera lösningar för att optimera vår  träning. Det finns både andningsövningar och olika möjligheter att träna och dela data med andra för att på så sätt sporra. Bäst av allt är dock batteriet, som på en laddning på två timmar ger oss över elva dagars fortlöpande användning.

Läs också: Test av Huawei P40 Pro

Processor i klenaste laget

Men det finns även en avigsida som är ganska påtaglig. För att lyckas med denna batteritid har Huawei valt en klenare processor och mindre minne (bara 128 megabyte) för program och andra data. Detta gör att den är ganska långsam när vi ska byta mellan funktioner. En annan nackdel, som i våra ögon är än värre, är klockans interaktion med mobilen och att utbudet av appar nästan är obefintligt. Klockan kan till viss del visa meddelanden, men det handlar ofta om fragment av dessa, då den hela tiden måste spara utrymme och begränsa funktionerna för att spara batteri. När det gäller mätdata från vår träning måste den regelbundet synkroniseras med mobiltelefonen för att det ska fungera. Det ska även tilläggas att om vi använder GPS för att registrera våra löprundor, och dessa är av det längre slaget, så kapas också batteritiden rejält.

Av Patrik Wahlqvist

 

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Huawei Watch GT
3 / 6 Betyg
För
Relativt bra prisnivå, snygg klocka, tydlig display,  mycket bra batteritid, träningssensorer och GPS.
Emot
Lite klen hårdvara, ganska få appar och funktioner.
Rekommenderas till
Huawei Watch GT är en hjälpreda för dem som vill ha full koll på träningen, men klockan når inte hela vägen fram.

Tillverkare: Huawei, www.huawei.com

Cirkapris: 2 590 kr inkl. moms, 2 072 kr exkl. moms

Annons: Se aktuellt pris hos Netonnet

Mått: 46,5 x 10,6 mm

Vikt: 46 g

Minne: ROM 128 MB, RAM 16 MB

Skärmstorlek: 1,39 tum

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här