HyperX Cloud Mix
HyperX Cloud Mix är en intressant allroundlösning men gör sig bäst sladdansluten.

HyperX Cloud Mix försöker föra samman två lösningar i en. Ljudkvaliteten är mycket bra om du använder sladd, men med Bluetooth får den stå tillbaka. De kräsna lär alltså använda sladd.

HyperX Cloud Mix breddar företagets utbud med ett allt i ett-headset som inte enbart fokuserar på spel.

Lurarna väger 275 gram med den löstagbara mikrofonen ansluten. Kåpor och huvudbåge med bra vaddering innebär att det blir bekvämt även under längre pass. På insidan finner vi 40-millimeters element som jobbar i en två-kammarlösning för att separera de lägre frekvenserna från de höga och mellanregistret. Resultatet blir ett rent ljud med mjukare övergångar och en tydligare basåtergivning.

När vi ansluter produkten med kabel är ljudet hi-res certifierat. Vi får ett kraftfullare djup och en tydligare ljudbild med högre detaljrikedom än med den trådlösa anslutningen. Detta gäller både när vi lyssnar på musik, ser på film och vid andra former av underhållning.

I detta läge rekommenderas även den löstagbara mikrofonen. Den ger mycket bra ljudupptagning med bra brusreduktion.

När vi sedan vill ta med headsetet, och inte vill använda kabel, får vi en batteritid på cirka 20 timmar. Dock får vi göra avkall på ett par saker när vi använder Bluetooth. För det första har HyperX Cloud Mix även en rundupptagande mikrofon i kåpan, så att vi ska slippa gå runt med mikrofonarmen. Dessvärre ger den integrerade lösningen inte lika bra ljudupptagning, och vi tappar här även brusreduktionen. Något annat som vi tappar är ljudkvalitet. Förvisso låter det fortfarande riktigt bra, men vi märker att vi tappar både bredd och bas. Ljudbilden blir lite plattare. Detta gör att vi slits lite mellan två världar. Vi vill så klart ha bästa ljudkvalitet, men samtidigt är det skönt och bekvämt att slippa sladdanslutning.

HyperX Cloud Mix är utan tvekan ett riktigt bra headset, men för ett högre betyg hade det behövt erbjuda lika bra ljudkvalitet oavsett anslutningsform. Den integrerade mikrofonen hade också behövt höjas något snäpp. Då hade detta varit en full poängare.

Av Patrik Wahlqvist

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

HyperX Cloud Mix
4 / 6 Betyg
För
Bra komfort, mycket bra ljud som sladdansluten. Bluetooth, bra batteritid, hög konstruktionskvalitet.
Emot
Tappar ljudkvalitet när Bluetooth används.
Rekommenderas till
Främst till dig som ansluter via sladd. Fungerar dock som en allroundlösning om du kan "överleva" att tappa lite ljudkvalitet vid trådlös anslutning.

Tillverkare: HyperX, www.hyperxgaming.com

Cirkapris: 2 049 kr inkl. moms, 1 639 kr exkl. moms

Frekvensomfång: 10-40 000 Hz

Vikt: 275 g

Bluetooth: v4.2

Batteritid: Dryga 20 timmar

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här