Fråga

Jag skulle vilja veta hur man kan begränsa någons inloggning på Windows 10 Pro, men inte via att vara inloggad på Microsoftkonto utan via lokala rättigheter? Poängen är att kunna begränsa när man kan logga i och kunna bestämma när barnen kan använda datorn.

Det går ju att styra i routern när de kan surfa, men jag tycker inte det räcker. Jag vill inte använda Microsofts onlinekonto, utan sköta detta via Windows inbyggda rättigheter.

Jag har verkligen letat på nätet men hittar ingenting, men jag vet att det ska fungera. Det är bara jag som är administratör och de andra användarna är vanliga användare.

Harry

 

Svar

Familjeeanvändare i Windows kan numera inte skapas utan ett Microsoftkonto, tyvärr. Det är nog ett led i företagets strävan efter att driva alla användare till att använda konto. Men lite konstigt känns det att även små barn måste ha en e-postadress.

Om du vill åstadkomma detta med lokala konton och begränsa vissa användare måste du tyvärr använda någon tredjepartsmjukvara. Det finns gott om varianter. Här hittar du en lista på några kostnadsfria sådana: https://www.digitaltrends.com/computing/best-free-parental-control-software.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här