Easymesh-standarden gör det möjligt att skapa mesh-nätverk med hårdvara från olika tillverkare. Nu släpper D-Link COVR-1102, företagets första produkter med stöd för lösningen.

Problem med nätverkstäckningen hemma? Då hoppas D-Link ha lösningen för dig. Företaget utökar sin mesh-serie för hemanvändare med AC1200 Dual-Band Whole Home Mesh Wi-Fi System, även kallat COVR-1102. Kitet med två enheter är företagets första med Easymesh-certifiering. Standarden gör det möjligt att skapa och utöka mesh-system med hårdvara från olika tillverkare. COVR-1102 har även stöd för WPA3.

Paket med tre enheter kommer i sommar

Företaget uppger att COVR-1102 är framtaget för ”de ökade behoven, för ett modernt hem med fler uppkopplade enheter”. I paketet hittar vi två så kallade COVR-enheter som tillsammans ska klara att täcka en yta om dygt 300 kvadratmeter. I sommar kommer företaget även att släppa ett paket med tre enheter som ska klara upp till 464 kvadratmeter. Givetvis kommer den faktiska täckningen och överföringshastigheten variera beroende på hur du placerar dina enheter och hur många väggar signalen behöver tränga igenom.

COVR-1102 har stöd för både Alexa och Google Assistant

Enheterna har MU-MIMO-stöd och en Smart Roaming-funktion som ska se till att växlingen mellan accesspunkter går smidigt. COVR-1102 har även stöd för WPA3. Du som gillar att styra dina prylar med rösten i stället för att använda en webbläsare eller en dedikerad applikation kan prata med Amazon Alexa eller Google Assistent för att hantera mesh-systemet.

LÄS OCKSÅ: Netgear lanserar nya mesh-produkter

Basenheterna har en WAN- och en LAN-anslutning (gigabit), mäter 92 x 92 x 92 millimeter och väger strax under 200 gram.

Hur mycket AC1200 Dual-Band Whole Home Mesh Wi-Fi System kommer att kosta i butik är oklart i skrivande stund.

LÄS MER: Wi-Fi Certified Easymesh – smart standard för mesh-nätverk

Specifikationer

  • Tillverkare: D-Link
  • Anslutningar: 1 x gigabit WAN-port, 1 x gigabit LAN-port
  • Trådlöst: 802.11 a/g/n/ac
  • Antenner: 2 x interna
  • Teoretisk överföringshastighet: 2,4 GHz, up till 300 Mbps, 5 GHz, upp till 866 Mbps
  • Säkerhet: WPA2/WPA3
  • Mått: 92 x 92 x 92 mm
  • Vikt: 197 g

 

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här