Netgear utökar sitt utbud av mesh-produkter med Orbi AX4200, ett mesh-system med trippelband, Wi-Fi 6 och inbyggda IT-säkerhetslösningar.

AX4200 stöder internethastigheter på upp till en gigabit, och tre gigabit Ethernet LAN-portarna på routern och två på satelliten ger utökade möjligheter att ansluta även kabelanslutna nätverksenheter utan att behöva dra kabel överallt.

För att minska risken för överbelastning och de jämnare överföringshastigheter använder systemet en dedikerad quad-stream 5 GHz-kanal för att skicka information mellan routern och satelliter.

Kan skyddas av Netgear Armor

Routrarna har även stöd för Netgear Armor, företagets säkerhetssystem som utnyttjar lösningar från säkerhetsföretaget Bitdefender. Det är nu i dagarna som företaget har introducerat de säkerhetsfunktionerna Wi-Fi 6, och RBK752/753 har det stödet redan från början.

LÄS OCKSÅ:

Test: Netgear Orbi Pro Ceiling Satellite (SRC60)

Orbi WiFi 6 AX4200 Tri-Band Mesh System kommer att säljas i två olika paket – RBK752 med en router och en satellit samt RBK753 med en router och två satelliter. Den förstnämnda är tänkt för lite mindre familjer med färre uppkopplade enheter (upp till 40 enheter) och enligt Netgear har nätverket en kapacitet på upp till 460 kvadratmeter. RBK753 ska klara upp till 60 enheter samtidigt och upp till 700 kvadratmeter.

Bägge paketen finns tillgängliga nu med en prislapp på 5 490 kronor för RBK752 och 7 990 kronor för RBK753.

Värt att veta: Så fungerar ett mesh-nätverk

 

LÄS OCKSÅ: Wi-Fi Certified Easymesh – smart standard för mesh-nätverk

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här