Här är projektor som ska säkerställa gränslös underhållning och lärande var som helst. Ja, det menar åtminstone BenQ som lanserar GS2, en ny bärbar LED-projektor.

Projektorn ska klara både vatten och fall från låga höjder och beskrivs som en bildvisare anpassad för barnfamiljer. En funktion som stänger av lampan om någon skulle titta rakt in i den är ett exempel på det. Den inbyggda ögonsensorn avbryter helt enkelt bildsignalen om någon får för sig att stirra in i linsen.

GS2 kostar cirka 6 500 kronor. Projektorn är IPX2-klassad, har inbyggt trådlöst nätverk, HDMI 1.4a, USB-C- och USB-anslutning. Den har även inbyggd Bluetooth-högtalare.

Batteriet bjuder på underhållning i tre timmar

Upplösningen ligger på 1 280 x 720 pixel, men projektorn ska även klara filmer i full-HD-upplösning. Det inbyggda batteriet ska klara tre timmars uppspelning på en laddning. Det gäller med andra ord att välja film med omsorg och inte räkna med speciellt långa ”bingewatching”-sessioner.

Ljusstyrkan på maximalt 500 ANSI lumen justeras automatiskt med en teknologi BenQ kallar Lumiexpert. GS2 har även en justerbar fot, autofokus och Keystone-korrigering.

LÄS OCKSÅ: Projektor för fickan – Sony MP-CD1

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här