texten nedan är en annons av och från lovebuddy.se


Nog är vi ganska trötta på ordet virus vid det här laget, men problemet med datorvirus och datorer som blir hackade kvarstår även i pandemin. Medan vi ännu inte lyckats hitta ett sätt att skydda oss mot COVID-19 så finns det faktiskt flera förebyggande medel och botemedel mot virus i din dator. Ett virus skadar en eller flera filer i din dator och kan sedan smitta och på sikt ta över och förstöra hela datorn. Tack och lov behöver det inte ske! Låt oss ta en titt på vad vi kan göra för att förhindra att virus tar sig in i din dator.

Virusskydd är viktigt

Symtomen för virus är olika, det vanligaste är att datorn blir långsam. Virus kan även visa sig genom att programmen börjar uppför sig märkligt eller att filer som bilder och dokument plötsligt försvinner eller inte går att öppna. I de allra flesta moderna datorer finns ett inbyggt virusskydd eller en så kallad brandvägg. I tillägg till det finns virusprogram att hämta på nätet, vissa är gratis medan andra kostar pengar. Kolla runt på nätet för att hitta det virusprogram som passar dina behov bäst.

Förebygg virus

Var försiktig med att öppna mejl och filer du får tillskickade om dessa kommer från e-postadresser eller personer som du inte känner. Dessa kan till exempel vara meddelanden om att du har vunnit pengar, eller att ditt bankkonto behöver verifieras. Var noga med att kontrollera vem avsändaren är och låt bli att klicka vidare på länkar som känns oseriösa.

Medan det finns flera bra och seriösa plattformar för att hyra och köpa filmer på nätet så finns det även många sidor som utlovar gratis nedladdning av filmer och serier. Dessa bör du vara extra försiktig med. Samma gäller sex- och porrsajter. Medan det finns många seriösa återförsäljare av populära sexleksaker som satisfyer pro 2 next generation, (läs mer), finns det även här sidor man bör vara lite mer försiktig med. Leta runt lite och använd sunt förnuft, det är viktigt när det kommer till att surfa runt på denna typ av sidor.

Ha alltid backup

En annan billig försäkring är att spara över viktiga filer och bilder på en portabel hårddisk eller USB, då har du en säkerhetskopia om olyckan skulle vara framme. Hårddiskar och USB-minnen finns att köpa i alla elektronikbutiker och online. Nuförtiden använder sig många av så kallade molntjänster där man kan spara sina filer i ett ”moln” online. Det smarta med denna lösning är att du har tillgång till filerna från alla enheter, vilket skapar större flexibilitet. 

Kontakta annons@datormagazin.se för mer information kring annonsering på Datormagazin.se respektive i tidningen.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här