Forndata Summer 2021 är en fest för alla retrofantaster som äger rum i ett gammalt packhus i Visby. I morgon kickar eventet igång – digitalt givetvis.

Arrangörerna beskriver Forndata som en tillställning som efterliknar gamla tiders demo-/copy-partyn från 80-90 talet. Totalt ska närmare 1000 personer från hela världen samlas, för att hänga och kolla in gamla datorer från 70, 80 och 90-talet. Det kommer även att serveras nybakade demos, nykomponerad musik och nya spel för de gamla maskinerna. Commodore-datorer ligger i fokus, men givetvis handlar det även om andra märken från samma tid.

LÄS OCKSÅ
25 år sedan Commodore gick i graven

Årets upplaga strömmas via Twitch

Forndata Summer 2021 är föga förvånande en helt digital tillställning, men arrangörerna – ett gäng retrointresserade ”gubbar” (enligt egen utsago) – hoppas på ett mer traditionellt event framöver, men med digitala inslag.

Under årets upplaga bjuds även på ett gäng intervjuer med olika retrofantaster och -ikoner. (Se nedan.) Retrofesten drar igång lördag den 5 juni klockan 17:00. Vägbeskrivningen är enkel: www.twitch.tv/forndata.

Intervjupersoner under Forndata Summer 2021

 

ANNONS
Du har väl inte missat Datormagazin Retro!? Skaffa ditt ex på https://shop.datormagazin.se

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här