QTS 5.0 erbjuder bland annat en ny Linux-kärna och förbättrad säkerhet.

QNAP meddelar att de har släppt den nya generationen av operativsystemet QTS till sina kompatibla NAS-enheter. Bland annat erbjuder QTS 5.0 en Linux-kärna som har uppgraderats till version 5.10, stöd för WireGuard VPN och förbättrad NVMe SSD-cacheprestanda. Samtidigt erbjuds stöd för exFAT till samtliga av QNAP:s NAS som baserar sig på x86-arkitektur.

Säkerhetsmässigt finns det stöd för TLS 1.3 som optimerar QTS och installerade appar samt ger tillgång till SSH-nycklar för åtkomstautentisering. Nya QVPN 3.0 integrerar samtidigt WireGuard i enheten för att ytterligare öka säkerheten på anslutningarna.

QTS 5 har AI-driven analys av diskarnas status

Som en annan form av säkerhet så finns DA Drive Analyzer som använder molnbaserad AI för att undersöka hårddiskarnas status och försöka förutsäga när det är dags att byta lagringsenheter för att skydda mot oväntade driftstopp och dataförlust.

Andra funktioner inkluderar stöd för TeamViewer så att användare kan enkelt kan fjärradministrera sina NAS efter att ha installerat QNAP:s TeamViewer-app på enheten.

LÄS OCKSÅ – Test: Qnap TVS-675

Samtidigt med det nya operativsystemet släpper QNAP dessutom en ny app, QuFTP, som ska hjälpa både företag och privatpersoner att hantera filöverföringar.

QTS 5.0 är tillgängligt för nedladdning nu.

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här