Artikeln är en del av ett kommersiellt samarbete mellan Nutanix och Datormagazin.


Vi fortsätter genomgången av Nutanix tjänsteportfölj och tittar närmare på verktygen för att övervaka och hantera företagets kompletta, globala, Nutanix-baserade HCI-infrastruktur. Allt från ett unifierat gränssnitt där fokus ligger på enkelhet och automatisering.

Tillbaka
Nästa

Prism – en heltäckande, applikationscentrerad vy över ditt nätverk

Oavsett om vi använder ett mer traditionellt nätverk, ett molnbaserad dito eller någon form av hybridlösning är en av de viktigaste funktionerna för detta nätverk hur lätt vi kan övervaka, administrera och automatisera de funktioner som vi behöver utföra. Nutanix svar på detta heter Prism ­– en lättanvänd och centraliserad administrationskonsol som gör det möjligt att automatisera arbetsflöden, effektivisera processer och använda inbyggda analysfunktioner för att driva insikter från företagets data. Allt baserat på själva kärnan i Nutanix, att dölja det komplexa och effektivisera arbetet vilket i detta fall innebär att merparten av alla uppgifter kan hanteras med bara ett klick.

Innan vi går närmare in på Prism och dess funktioner vill vi lyfta fram att tjänsten finns i tre utföranden eller versioner. De heter Prism Element, Prism Central och Prism Pro och har följande egenskaper/skillnader:

» Prism Element. Tjänsten som redan från start är inbyggd i plattformen för varje Nutanix -kluster som distribueras. Det ger möjlighet att fullt ut konfigurera, hantera och övervaka Nutanix -kluster som kör alla former av Hypervisors, men tjänsten hanterar bara klustret som den är en del av.

» Prism Central. Detta är en applikation som kan distribueras i en virtuell dator eller i ett så kallat scale/out-kluster av virtuella datorer även kallad Prism Central Instance och som låter dig hantera olika kluster över separata fysiska platser från en skärm, samt även erbjuder en organisationsbaserad vy i en annars distribuerad miljö. Varje Prism Central VM kan hantera mellan 5 000 och 12 500 virtuella datorer, där Prism Central Instance (vilket är ett tre-Prism Central VM kluster) kan hantera upp till 25 000 virtuella datorer.

» Prism Pro. Detta är en funktionsuppsättning som kan låsas upp inom Prism Central, vilket ger avancerad analys och intelligent insikt om hur du hanterar en Nutanix-miljö. Dessa funktioner inkluderar upptäckt av prestandaavvikelser, kapacitetsplanering, anpassade instrumentpaneler, rapportering och avancerade sökfunktioner.

Var och en av dessa har vissa likheter men har ändå delvis olika ändamål, funktion och arkitektur vilka vi nu ska titta lite närmare på.

LÄS OCKSÅ
Fördelarna med Nutanix AHV och AOS
Nutanix – vägen bortom en hyperkonvergerad infrastruktur

Tillbaka
Nästa
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här