Asus datorserie med dubbla skärmar får ett tillskott i form av Zenbook Duo 14. Datorn bygger på förra årets Zenbook Pro Duo 15.

Asus fortsätter släppa nya bärbara datorer i Zenbook Duo-serien, vars mest framträdande egenskap är de dubbla skärmarna – en placerad som vanligt i locket plus en lägre placerad precis ovanför tangentbordet. Den ”vanliga” skärmen är en pekskärm på 14 tum med Full HD-upplösning som är Pantone-validerad för korrekt färghantering plus att den har en TÜV Rheinland-certifiering för minimalt blått ljus.

LÄS OCKSÅ: Dubbla 4K-skärmar i laptop från Asus

Den mindre sekundära skärmen är på 12,6 tum och även den är en pekskärm. Bägge skärmarna är dessutom kompatibla med pekpenna, vilken ingår när du köper datorn.

Zenbook Duo 14 innehåller en Intel Core i7-1165G7-processor på 2,8 GHz med Intel Iris Xe-grafik, ett Nvidia Geforce MX450 med två gigabyte GDDR6 VRAM, en terabyte NVMe SSD samt 32 gigabyte LPDDR4X RAM.

Funkar med 8K-skärm

Tack vare två USB-C Thunderbolt 4-anslutningar med en bandbredd på upp till 40 Gbps är det möjligt att ansluta antingen en 8K-skärm eller två 4K-skärmar för mer stationärt arbete. Bland övriga anslutningar återfinns en fullstor HDMI-port, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, USB-A, 3,5 mm ljud/mikrofon samt en MicroSD-kortläsare.

Måtten är 324 x 222 x 16,9 millimeter och den har en matchvikt på 1,6 kilo. Asus Zenbook Duo 14 finns i butik nu med en prislapp på drygt 22 900 kronor.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här