Det finns måttlighet och sen finns det överflöd. Det är oklart om Asus känner till skillnaden då deras nya laptop Zenbook pro duo inte har en utan två 4K-skärmar inbyggt.

Man kan mycket väl tänka sig hur reaktionen hos Asus hårdvaruutvecklare tog sig uttryck när Apple lanserade sina bärbara Macbook pro-datorer med den inbyggda Touch bar-skärmen.

– Varför stoppa vid en liten smal skärm? kanske de tänkte.

Oavsett hur det gick till så framstår det som solklart att måttlighet inte fanns på programmet när Asus började rita på den bärbara datorn som senare blev Zenbook pro duo.

Zenbook pro duo har alltså två 4K-skärmar

Datorn har inte en utan två inbyggda 4K-skärmar, Intels Core i9-processor med åtta processorkärnor och fem gigahertz att leka med om den växlas upp medelst Turboboost-funktionen, 32 gigabyte internminne av modell DDR4 och ett Nvidia Geforce RTX 2060-grafikkort. Zenbook pro duo har alltså två 4K-skärmar där den ena är på 15,6 tum med HDR-stöd och den andra är en 14-tumsskärm med touchfunktion. Zenbook pro duo kan utöver detta bestyckas med upp till en terabyte NVM express-ansluten SSD-lagring.

Prislappen är än så länge okänd men räkna med att den inte kommer landa i det lägre prissegmentet än på ett tag.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här