För att göra det enklare för kunderna har Intel beslutat sig för att lägga ner processorbenämningarna Pentium och Celeron.

Nästa år skulle ha blivit 30 årsjubileum för Intels processorer med benämningen Pentium, och tillika 25-årsjubileum för företagets Celeron-processorer. Nu kan det vara så att det inte blir speciell mycket till jubileum, då Intel har gått ut med att man kommer att lägga ner dessa två produktnamn och istället använda sig av namnet Intel Processor från och med år 2023. Detta kommer att ersätta de nuvarande benämningarna Celeron samt Pentium Silver och Gold.

Avsikten är att göra det enklare för konsumenter att skilja Intels budgetmodeller bland processorerna från Core-, Evo- och vPro-segmenten.

Däremot är Intel inte riktigt tydliga med om detta enbart kommer att omfatta mobila processorer eller om det även kommer att omfatta processorer till stationära datorer. I en kommentar till publikationen Engadget säger Intel att man inte har några processorer på gång för stationära datorer i det här segmentet under första kvartalet 2023, men har inte sagt något om planerna efter det.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här