Samsung presenterar 2022 års skärmar inom kategorierna Odyssey, Smart Monitor och högupplösta monitorer.

Samsung utnyttjar den pågående CES-mässan i Los Angeles för att bland annat presentera sina datorskärmar för 2022. Totalt handlar det om tre stycken inom kategorierna Odyssey, Smart Monitor och högupplösta monitorer.

Odyssey Neo G8

Samsung Odyssey Neo G8 är en välvd skärm på 32 tum, och ska enligt Samsung vara världens första välvda bildskärm med 4K-upplösning (3840 x 2160 pixlar) med 240Hz uppdateringsfrekvens och 1ms svarstid (GtG). Skärmen utnyttjar Quantum Mini LEDs, Quantum HDR 2000 och har en maximal ljusstyrka på 2000 nit med ett statiskt kontrastförhållande. På baksidan har Samsung monterat Coresync, ljuskällor som automatiskt känner av färgerna på skärmen och projicerar dem på en vägg eller liknande bakom skärmen för att skapa en starkare känsla av inlevelse.

OdysseyNeoG8
Samsung Odyssey Neo G8

Smart Monitor M8

Årets modell av Smart Monitor heter M8 och är en 32 tum stor skärm med en tjocklek på 11,4 millimeter, vilket gör den ungefär 25 procent tunnare än sin föregångare. Den har en UHD-panel som ger 99 procent sRGB-färgomfång och har stöd för 1,07 miljarder färger vid en ljusstyrka på 400nit. Skärmen har inbyggt Smart TV och eller flertal appar förinstallerade för att passa för både underhållning och arbete, samtidigt som skärmen fungerar som en SmartThings-hub utan att behöva någon ansluten dator. Bland de inbyggda apparna finns bland annat program för videosamtal som kan användas tillsammans med den inbyggda högupplösta webbkameran.

Smart Monitor M8 har dessutom en inbyggd USB C-port för att ladda exempelvis mobiltelefoner med en effekt på 65W.

SmartMonitorM8
Samsung Smart Monitor M8

Högupplöst S8 monitor

Samsung högupplösta monitor S8 finns i två storlekar, 27 och 32 tum, och vänder sig med sin UHD-prestanda främst till kreatörer och designers. Skärmarna ger upp till 98 procent av DCI-P3-färgomfånget, samt har stöd för VESA Display HDR 600. Det ska enligt Samsung dessutom vara världens första Underwriter Laboratories (UL) -verifierade bländningsfria monitor och använder Matte Display på skärmpanelen för att minska ljusreflektioner även när den inte har en monterad monitorkåpa. Båda skärmstorlekarna har inbyggd USB C-port för 90W laddning samt LAN-portar för att kunna skapa en enkel arbetsstation som ska kunna ladda bärbara datorer och mobila enheter utan någon ytterligare dockningsstation.

MonitorS8
Samsung Högupplöst S8

Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här