Fråga

Hej! Jag undrar om man kan köra med både ett trådlöst och ett fast nätverkskort i samma burk samtidigt? Det trådlösa ska användas som en förlängd arm till nästa dator, då den inte når routern. Det fasta kortet ska gå för att avlasta den trådlösa anslutningen. Är detta möjligt?

Svar

Visst kan du använda trådlöst och fast nätverk samtidigt. Det kan till och med gå att ansluta till samma nätverk med båda, men det brukar vara knepigt att få det att fungera. I ditt fall, däremot, borde det inte vara något problem. Du ansluter ju till nätverket med kabel och ska använda det trådlösa kortet för att skicka trafiken vidare till nästa dator.

Du måste konfigurera det trådlösa kortet för ett så kallat ”ad hoc”-nätverk, det vill säga en förbindelse direkt mellan två datorer. Det lättaste är att etablera den kontakten först och se till att datorerna når varandra.

Öppna sedan Nätverksanslutningar, markera båda nätverksanslutningarna, högerklicka och välj ”Brygga anslutningar” för att använda datorn som en brygga mellan det trådlösa nätverkskortet och det fasta.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här