Fråga

Bästa Expert. När jag försöker köra trådlöst nätverk saknas fliken ”Trådlösa nätverk” i ”Egenskaper för Trådlös nätverksanslutning”. De enda flikar jag ser är Allmänt och Avancerat. Vad är fel och hur gör jag för att återställa den saknade fliken?

Svar

Denna flik visas när ditt nätverkskort stöder tjänsten Wireless Zero Configuration (WZC) i Windows. Kontrollera att du har installerat drivrutinerna korrekt och titta även på tillverkarens webbsidor om det finns uppdaterade drivrutiner.

Säkerställ också att WZCtjänsten är igång. Högerklicka på ”Den här datorn” och välj Hantera. Öppna ”Tjänster och program” och markera sedan Tjänster. Leta reda på “Wireless Zero Configuration” i högra panelen. Starta tjänsten om den är avstängd och se till att startmetoden är inställd på Automatiskt.

Om WZC inte finns med i listan med tjänster, starta Registereditorn och leta reda på nyckeln HKEY_ LOCAL_MACHINESYSTEM CurrentControlSetServices WZCSVC. Lägg till ett DWORDvärde med namnet Start och sätt det till 2.

Installationen av många trådlösa nätverkskort stänger nämligen av denna tjänst, eftersom tillverkaren anser att du ska använda deras eget program för att ansluta. Personligen föredrar jag att använda Windows inbyggda funktioner, helt enkelt för att slippa ha en massa extra program igång. Men skulle det av någon anledning inte fungera med WZC måste du kanske i stället använda det program som levererades med kortet för att ansluta.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här