Fråga

Jag kan inte öppna PDF-dokument via webblänkar i Firefox. Firefox hänger sig i flera minuter och sedan kommer en popup ”Could not launch Acrobat”. Om jag istället för Öppna väljer Spara och sedan dubbelklickar på den sparade filen fungerar det oklanderligt.

Carl-Olof Gillgren

 

Svar

Adobe själva beskriver detta fel på den här sidan http://kb2.adobe.com/cps/328/328233.html. Ett antal olika lösningsförslag räknas upp. Jag tror att det enklaste är att helt enkelt avinstallera Acrobat Reader och installera programmet på nytt. Se till att ladda ned den senaste versionen direkt från Adobes sidor.

Kontrollera också att tillägget Nppdf32.dll är aktiverat. Skriv

about:plugins

i Firefox adressfält. Rulla ned till sektionen Adobe Acrobat. Där ska denna fil stå med. Gör den inte det är lösningen också att installera om

Föregående artikelVar är ljudet?
Nästa artikelSnabb nyckel från Lacie
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här