Stiftelsen för Internetinfrastruktur, .SE, släpper en Androidversion av mätverktyget Bredbandskollen. Programmet är gratis och går att ladda ned från Android Market.

Testa själv
Här kan du hämta hem
Bredbandskollen till
din Android-telefon:
http://t.co/yqCcItz
(Direktlänk Android Market)

Den TPTEST-baserade tjänsten finns sedan länge till både standardwebbläsare och sedan att par år till Iphone. Nu kan alltså även du med Androidtelefon mäta din uppkoppling och jämföra resultatet med andras mätningar.

– Androidbaserade telefoner utgör en stor del av marknaden för smartphones så det var ett självklart val för oss efter Iphone och Ipad, detta även om Android ställer större krav på kvalitetskontroll eftersom antalet olika telefonmodeller är betydligt fler, säger Rickard Dahlstrand, projektledare för Bredbandskollen på .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur), .

Iphoneversionen av Bredbandskollen har installerats på fler än 200 000 telefoner och använts till över 2,2 miljoner mätningar, uppger .SE. Den som valt att dela sin mätning används i Bredbandskollens täckningskarta som du kan hitta på http://www.bredbandskollen.se och i din Iphone, eller Androidmobil.

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här