Nu finns det möjlighet även för platser i Sverige med dålig bredbandstäckning att få en snabb uppkoppling – satellitbredbandet Tooway har lanserats.

Eutelsat Communications försöker ta sig in på den svenska bredbandsmarknaden med satellittjänsten Tooway, som enligt dem är optimerad för att leverera snabb och konkurrenskraftig dubbelriktad bredbandsuppkoppling till hushåll i områden och på platser i Sverige med dålig bredbandstäckning.

Tjänsten finns i fyra olika paket: S, M, L och XL med datavolymer varierande mellan två och 30 gigabit per månad. De tre senare erbjuder en nedladdningshastighet på upp till 20 megabit per sekund och sex megabit per sekund upp, vilket enligt Eutelsat innebär att Tooway är Europas snabbaste bredband via satellit. För uppkopplingen används ett modem och en parabolantenn som är 77 centimeter i diameter, riktad mot den europeiska satelliten KA-SAT.

Tooway kommer att säljas i Sverige av RB Communication. Priset i konsumentled blir 200 kronor per månad för S-paketet. Priset på XL-paketet är satt till strax under 500 kronor per månad. I XL-paketet ingår 30 gigabyte data plus obegränsad trafik nattetid. Startavgiften för alla paket är tusen kronor och bindningstiden tolv månader.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här