Fråga

 

Först vill jag tacka för er underbara tidning, som jag har prenumererat på i två år! Den är lättläst och saklig i sin information, vilket har underlättat för mig i min ålder att lära mig mycket om datorer. Jag har nu två frågor.

Jag har köpt en ny bärbar Acer Aspire V3-571G med Windows 8, men har just nu inte tid att börja lära mig alla dessa nya finesser.

Fråga 1: Kan jag plocka bort originalhårddisken orörd från datorn och sätta in en ny hårddisk på en terabyte och installera Windows 7 på den?

Fråga2: Om jag senare vill använda hårddisken med Windows 8 igen är det bara att sätta in den igen och uppdatera programmet eller kommer jag att få problem?

Kirsti

 

Svar

 

Jag börjar med att säga att Windows 8 kan användas nästan precis som Windows 7 utan att du behöver lära dig nya finesser. I skrivbordsläge är den enda uppenbara skillnaden att det inte finns någon startknapp, men startskärmen ger tillgång även till alla skrivbordsprogram.

Men visst kan du göra som du föreslår. En förutsättning är förstås att du har Windows 7 att installera på den nya hårddisken. Du behöver en komplett installationsskiva i original, det duger inte med någon återställningsskiva från en tidigare dator.

En viss reservation också för att det kanske inte finns Windows 7-drivrutiner till all hårdvara i datorn, men det borde inte vara något problem. Jag har tittat på specifikationerna och det verkar vara standardprylar.

När du vill återgå till Windows 8 är det som du säger bara att sätta tillbaka den ursprungliga hårddisken.

Föregående artikelProgramtips: Shapeshifter 5.0.0.107
Nästa artikelProgramtips: Simple Custom Search 2.0
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här