Fråga

 

I Windows 8 finns Filhistorik som jag vill använda. Jag vill använda min externa hårddisk som Windows känner till i Enhetshanteraren och även i Diskhantering, men i Filhistorik är disken okänd och således kan inga data skickas dit.

Finns det någon lösning på problemet?

Per Karlsson

 

Svar

 

Filhistorik i Windows 8 är ett nytt grepp på det här med automatisk säkerhetskopiering som är riktigt användbart. Jag har inte lyckats återskapa ditt problem, men har hittat en hel del andra med samma svårighet på nätet.

Ett skäl till att Filhistorik vägrar att använda en disk tycks vara om det finns Bibliotek på disken. Kontrollera att inte något av dina Bibliotek pekar på den aktuella disken.

Jag hittade också ett tips från en person som lyckades få filhistoriken att hitta en enhet genom att skapa en mapp på den och sedan dela denna mapp med alla. Låter långsökt, men kan väl vara värt ett försök.

Här är två länkar med mycket nyttig information om Filhistorik:

www.techrepublic.com/blog/window-on-windows/enable-windows-8-file-history-to-protect-your-data-revisited/7171

https://windowssecrets.com/top-story/understanding-windows-8s-file-history/

Föregående artikelDiskutrymmet försvinner
Nästa artikelSkriv ut foton från telefonen
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här