Fråga

 

Jag har en HP Pavilion g7 bärbar dator. Jag har försökt med alla återställningsalternativ för att återställa hela Windows 8 till fabriksinställning, eftersom jag har problem med alla systemfilerna till Windows. Jag har även HP:s återställningsskivor och har ominstallerat hela systemet fyra-fem gånger, men samma problem består.

Yvonne Svartz

 

Svar

 

HP:s datorer, liksom de flesta andra, har all systemåterställningsinformation lagrad på en dold partition och har ett återställningsprogram som heter Recovery Manager. HP skriver så här:

Beroende på när datorn släpptes, kan Recovery Manager vara utvecklat av antingen Softthink, Cyberlink eller av HP. Skärmarna varierar något, och det kan finnas upp till tre mycket olika typer av återställningsalternativ tillgängliga för din modell.

För att starta HP Recovery Manager gör något av följande:

Klicka på Start, skriv recovery i sökfältet och välj HP Recovery Manager för att köra återställning från D-enheten.

Slå på strömmen och tryck på F11 för att köra återställning utan att starta Windows (på vissa modeller Esc-tangenten och sedan F11).

Tänk bara på att allting raderas, så spara alla viktiga filer till ett externt medium före återställningen.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här