Epson lanserar Ecotank-skrivare som ger ekonomiska utskrifter, eftersom inga patroner behövs – bläcket fylls på med flaska.

Skrivarna Ecotank L555 och L355 har funktioner för utskrift, kopiering och skanning och L555 har dessutom fax, en 30-sidors automatisk dokumentmatare och LCD-skärm med två rader. Båda har Wi-Fi-anslutning och är kompatibla med Epson Iprint för utskrift från smarta telefoner och plattor.

Men det mest intressanta är att skrivarna levereras med tillräckligt mycket bläck i förpackningen för att skriva ut upp till 4 000 sidor i svart och 6 500 sidor i färg. När en färg tar slut kan den fyllas på med Epsons originalbläck från en flaska med droppfritt munstycke som säkerställer en ren och problemfri påfyllning.

L555 och L355 kommer under oktober, men till en början säljs de enbart via Elgigantens Megastores och priserna är 4 200 respektive 3 300 kronor. Separata bläckflaskor kostar 100 kronor.

Föregående artikelRuggad S5:a klarar vädret
Nästa artikel9:an blev en 10:a
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här