Fråga

 

Jag har problem med att datorn vid vissa tillfällen vill köra inkonsekvenskontroll på hårddisken vid start. Jag kör Windows 7 på en hårddisk och Windows 8 på en annan. De sitter i ett internt kabinett och är aldrig inkopplade samtidigt.

Mitt problem är att när jag har kört Windows 8 och startar om och byter till Windows 7 vill datorn alltid inkonsekvenskontrollera samtliga partitioner, men aldrig när jag går från 7:an till 8:an.

Finns det någon som har en aning om vad detta kan bero på, tidigare har det fungerat utan problem. Jag har installerat om Windows 8 två gånger, det hjälper inte, och jag har dessutom lågnivåformaterat hårddisken.

Hans Andersson

 

Svar

 

Detta låter fullständigt omöjligt. Om du hade använt diskarna samtidigt hade det varit enklare. Det handlar nämligen om Windows 8:s nya snabbstartfunktion, som sparar saker som Windows 7 inte gillar. Lösningen är att stänga av snabbstarten, vilket görs i Kontrollpanelens Energialternativ.

Men om de två diskarna aldrig ”ser” varandra kan det knappast inträffa. Det känns lite obegripligt och jag har inget bra svar. Men jag publicerar frågan ändå, så får vi se om det kommer några kloka kommentarer.

Föregående artikelWindows 8 över 10 procent
Nästa artikelOmöjligt att radera i registret
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här