Fråga

 

Jag har en mapp på min hemdator som jag vill synkronisera med min kontorsdator. De två mapparna är oftast synkroniserade, men jag verkar ha förbisett några filer.

Jag har inte fjärråtkomst till min kontorsdator. Vi talar om 10 000 filer som tar upp över en terabyte diskplats, så det är en massa filer och en hel del utrymme, för mycket att göra för hand. Några förslag?

Ronny

 

Svar

 

Det finns naturligtvis massor av sätt att lösa detta, men jag kan väl föreslå ett.

Jag skulle använda gratisprogrammet Team Viewer (www.teamviewer.se) för att fjärransluta mellan datorerna. Det tar sig igenom de flesta brandväggar, så någon av riktningarna borde fungera. Sedan behövs någon lämplig synkroniseringsmjukvara.

Microsofts Sync Toy skulle nog fungera bra (www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=15155). Programmet är utmärkt) för att synkronisera mappar och kan synkronisera i endera riktningen. Det är ganska flexibelt och eftersom det bara flyttar de filer som skiljer går processen snabbt.

Föregående artikelUSB typ C är klar
Nästa artikelProgramtips: HTTP Switchboard 1.0.0.2
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här